Grootste Airshow van Nederland op Texel

LeaseWeb Texel Airshow 2015 vindt dit jaar plaats op 1 augustus

Texel, mei 2015 � De Cocksdorp � De grootste airshow van Nederland dit jaar, de LeaseWeb Texel Airshow, vindt plaats op Texel International Airport op zaterdag 1 augustus. In navolging op de succesvolle editie van 2012, heeft hostingbedrijf LeaseWeb ook dit jaar besloten dit unieke initiatief te ondersteunen.

25.000 bezoekers

De vorige editie van de airshow in 2012 trok ruim 22.000 bezoekers, een record. Een van de grootste topattracties tijdens de show in 2012 waren de Breitling Wing Walkers; dames die over de vleugels van hun vliegtuig liepen. Ook de adembenemde vliegformaties van het Breitling Jet Team kreeg in 2012 veel waardering van het publiek. Vanwege de toegenomen populariteit van de LeaseWeb Texel Airshow, rekent de organisatie dit jaar op 25.000 bezoekers.

 

Veelbelovende programmering

Het exacte programma van LeaseWeb Texel Airshow 2015 is nog niet bekend, maar een paar internationale topattracties zijn al getekend. Er zijn toezeggingen van de luchtmachten van landen als Engeland, Duitsland, Belgi� en Frankrijk. Vanwege 70 jaar bevrijding zullen er relatief meer historische vliegtuigen uit de Tweede Oorlog te zien zijn, zoals de B-25 Mitchell en Britse gevechtsvliegtuigen als de Spitfire en de P-38 Lightning. Daarnaast heeft hoofdsponsor LeaseWeb zelf ook een vliegtuig, speciaal gebouwd voor aerobatics. Deze Extra 330LT zal tijdens LeaseWeb Texel Airshow 2015 zijn capriolen aan het publiek vertonen.

 

LeaseWeb

De Airshow wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor LeaseWeb � met meer dan 65.000 servers in beheer een van de grootste internetinfrastructuur leveranciers ter wereld. Wij leveren krachtige, betrouwbare server-oplossingen die snel van start gaan, stabiel in de lucht blijven en precies doen wat er gevraagd wordt. De bedrijven die wij hosten vertrouwen er namelijk op dat de IT infrastructuur waar zij op bouwen feilloos werkt, net zoals een piloot op de systemen van zijn vliegtuig vertrouwt. Door deze gelijkenissen voelen wij ons sterk verbonden met dit evenement.� zegt Con Zwinkels, Algemeen Directeur van de Ocom Group, het moederbedrijf van LeaseWeb.

 

Spektakel voor hele gezin

�Het is een evenement van internationaal niveau dat wij toegankelijk willen houden. Dankzij LeaseWeb zijn we in staat om een grandioze vliegshow te organiseren die door iedereen bezocht kan worden." zegt Ed de Bruijn, directeur van Texel International Airport en organisator van LeaseWeb Texel Airshow. �We zorgen er dan ook voor dat iedere bezoeker de dag van zijn leven zal hebben, of je nu jong bent of oud. Hier houden we ook rekening mee in de programmering. Voor veel gezinnen is deze Airshow daarom een uitstekend moment om naar Texel te komen en er meteen een lang weekend van te maken.�

 

De Static Show

Naast de vliegshow is er ook een zogenoemde �static show�. Op Texel International Airport worden ongeveer 250 toestellen verwacht die aan de rand van de luchthaven geparkeerd zullen worden. Hiervan zullen zo�n 70 toestellen speciaal ter bezichtiging voor het publiek worden opgesteld.

 

Zwinkels: �Wij verwachten dat de airshow weer net zo�n spektakel zal opleveren als in 2012. De klanten, partners en medewerkers die toen met ons aanwezig waren hebben daar intens van genoten. Ook dit jaar hopen we er gezamenlijk weer een succes van te maken.�

 

Voor meer informatie, onder andere over kaartverkoop, toegangsprijzen en updates met betrekking tot het programma, ga naar: www.leasewebtexelairshow.nl. Piloten die in eigen toestellen naar de LeaseWeb Texel Airshow 2015 willen vliegen, zijn van harte welkom en kunnen op deze site tevens informatie vinden over slottimes voor het aanvliegen.

Ed de Bruijn (rechts) en Con Zwinkels (links).

TERUG