Vliegbewegingen 2013

11 februari 2014 - Texel International Airport heeft ondanks het mindere vliegweer in de eerste helft van 2013 en de recessie een redelijk goed jaar gehad. De teller kwam uit op 23.457 vliegbewegingen en dat is 3,60% minder dan in 2012.
Verharding taxibaan Texel Airport heeft slechts op enkele dagen vliegverkeer moeten weigeren vanwege de baangesteldheid. Door de lavakorrels in de toplaag van baan 22-04 en door gedeeltelijk verharde taxibanen met zogenaamde grastegels kan er tijdens een natte periode vaak worden doorgevlogen. Ook met de zwaardere vliegtuigen.
In het voorjaar van 2014 zal de verharding van de (parallel) taxibaan naar baan 22 weer verder worden uitgebreid. Met name de bocht is door het vele gebruik uitgesleten, maar zal na de werkzaamheden weer aangenaam zijn om overheen te taxi�n.
Evenementen Op 17 mei gaan we voor de tweede keer de Fly-in Cinema organiseren. Vorig jaar viel dit evenement in het water, maar wij geven niet op. De bedoeling is dat u naar Texel vliegt op zaterdag en 's avonds vanuit het vliegtuig vanaf 22.00 uur op een groot videoscherm van Outdoor Cinema een luchtvaartfilm gaat kijken. Uiteraard zorgt het vliegveldrestaurant voor een drankje, hapjes en popcorn. Na de film is het mogelijk om te kamperen in uw tent onder de vleugel van uw vliegtuig, maar u mag uiteraard ook kiezen voor het comfort van een hotel. Voor meer info zie hier.
Vrijdag 20 juni is Texel Airport eenmalig open tot 22.00 uur lokale tijd voor het sunset vliegen. U heeft de mogelijkheid om ontspannen te dineren in het vliegveldrestaurant en daarna weer terug te vliegen naar huis. Lokale vluchten zijn ook mogelijk, maar touch and go's zijn tussen 20.00 en 22.00 uur niet toegestaan.
We sluiten het vliegseizoen af in het eerste weekend van september met de zesde editie van de Texel Fly-in. Deze fly-in is inmiddels uitgegroeid tot de grootste van Nederland. Meer informatie is te vinden tzt op www.texelflyin.nl.
Texel Airport Cap  We hebben iets nieuws voor onze vaste bezoekers. U kunt dit jaar sparen voor de unieke Texel Airport Cap! Bij uw 6de overland aan Texel Airport in 2014 krijgt u deze cap helemaal gratis. Kunt u niet wachten? Dan is het ook mogelijk om de cap voor tien euro te kopen bij de havendienst.
Graag tot ziens op Texel International Airport!
 
 
B a c k
 
� Texel International Airport